Nuba Beet - worek 25kg Zobacz większe

Makuch lniany dla koni bez dodatków Nuba BagLin. Worek 20kg

NBAGLIN-1

74,00 zł


Wysyłka do 3 dni roboczych od potwierdzenia płatności.


Wytłoki z siemienia lnianego - makuch lniany.

Więcej informacji

Wytłoki z siemienia lnianego (po tłoczeniu na zimno), nazywane zwykle makuchem lnianym.

Białko:
Produkt ten jest doskonałym dodatkiem do końskiej diety z uwagi na wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka. Świetnie uzupełnia owies poprawiając profil aminokwasowy dziennej dawko pokarmowej.
Włókno:
Atutem tego produktu jest także zawartość dobrze stawnego włókna.
Tłuszcz:
Mimo tłoczenia w makuchu nadal znajduje się tłuszcz bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te należy uzupełniać w diecie koni szczególnie w okresie pozapastwiskowym. 
Skrobia i cukry:
Ich poziom jest bardzo niski, co czyni makuch odpowiednim dla koni z problemami metabolicznymi, a także potrzebujących energii ze źródeł wolno uwalnianych.

Makuch lniany jest odpowiedni dla koni i kuców potrzebujących dodatku białka w diecie, szczególnie dla koni zbyt chudych, mających trudności w zbudowaniu masy mięśniowej lub starszych.

Polecamy też nasz mesz z całym siemieniem lnianym i dodatkiem makuchu lnianego: 
http://www.nubaequi.pl/pl/dodatki-zywieniowe/124-nuba-hawaii-mash.html

Skład i analiza

100% wytłoki z siemienia lnianego

Tłuszcz: min. 24%

Białko: min. 24%

Włókno surowe: 12 %

Popiół: max. 5%

Zalecane dawkowanie

Makuch można podawać zarówno na sucho jak i na mokro.
Produkt nie chłonie dużej ilości wody / nie pęcznieje.

Dawkowanie dostosować indywidualnie do konkretnego przypadku.

By zwiększyć ilość białka w diecie i poprawić profil aminokwasowy dziennej dawki można podawać 40-200g / 100 kg masy ciała konia na dzień.

Produkt nie jest suplementowany, więc nie ma ryzyka przedawkowania.




Opinie

Napisz opinię

Nuba BagLin - makuch lniany - worek 20kg

Nuba BagLin - makuch lniany - worek 20kg

Wytłoki z siemienia lnianego - makuch lniany.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: